Vårt team

Det som gör vår förskola verkligen unik är våra teammedlemmar. Alla är extremt stolta över att vara en del av Ängsblomman-familjen

IMG_8026.jpg

Jessica

Jag heter Jessica och arbetar som rektor och förskolechef här på Ängsblomman sedan 2018.  Innan dess har jag arbetat som platsansvarig förskollärare på Östra Ekedals förskola i 17 år. 

Jag skulle säga att Ängsblomman passar för familjer som letar efter en förskola där barnen blir sedda, bekräftade och utmanade utifrån sina förutsättningar - för det är vårt mål. 

Vi som jobbar här trivs och har kul på jobbet tillsammans med våra kompisar. Jag älskar utevistelse och är utbildad Knytteledare i Friluftsfrämjandet. 

Camilla.png

Camilla

Jag heter Camilla och arbetar på Ängsblomman med våra äldre kompisar. Jag har jobbat på Ängsblomman sedan 2018. Tidigare har jag arbetat på Pysslingens förskolor i Gustavsberg och dessförinnan som dagbarns-mamma här på Ingarö när mina egna barn var små.

Jag stormtrivs på Ängsblomman, mycket för att vi är ute stora delar av dagen.

 

Ute blir barns röster skratt och glädje. Det finns utrymme för stora rörelser som våra kroppar behöver för att öva barnens förmågor, och i skogen finns än fler utmaningar att bemästra. Sen gillar jag att arbeta i föräldrarkooperativet Ängsblomman för att jag som pedagog får en nära kontakt med varje barns vårdnadshavare. Det uppskattar jag som pedagog.

Sanna

Jag heter Sanna och arbetar med vår yngre barngrupp.

Jag har jobbat på Ängsblomman sedan september 2009. Tidigare har jag haft mina två yngsta barn här.
Innan jag började arbeta på Ängsblomman arbetade jag som administratör och jag har även drivit en barnklädesbutik.

Det som gör Ängsblomman unikt jämfört med andra förskolor är bland annat den värme, det engagemang och den positiva gemenskap som finns. Alla kompisar ska känna sig betydelsefulla och respekterade .

IMG_8029.JPG

Cajsa

Jag heter Cajsa och arbetar med våra yngre kompisar. Jag har arbetat på Ängsblomman sedan 2019 och det bästa med att arbeta här är att det är en lite mindre förskola som känns personlig. Stämningen är familjär och vi har en väldigt bra sammanhållning. Jag tycker också om att vi är ute större delen av dagen. Förskolan omges av stora skogar och barnen får ständigt möjlighet att utforska naturen och olika småkryp. Tidigare har jag arbetat med konstnärligt skapande och vikarierat på olika förskolor.

IMG_8024.jpg

Felicia

Jag heter Felicia och har arbetat på Ängsblomman sedan slutet av 2019. Det jag uppskattar med förskolan är att den ligger i naturen, har en lugn miljö med trygga pedagoger. Barnen får plats att växa i sig själva och med varandra. Därför trivs jag på ängsblomman

IMG_8962.jpeg

Mikael

Jag heter Mikael och arbetar som kock på Ängsblommans förskola.

 

Jag ville hitta en arbetsplats där jag kan vara kreativ och kunna använda min tidigare erfarenhet som kock och kökschef. Jag vill även kunna använda mina kunskaper och erfarenheter från den perioden då jag drev egen restaurang vilket har gett mig stor kunskap i ekonomi, planering, menyer och gruppdynamik m.m.

Jag anser att barn behöver få prova olika smaker och konsistenser och att lära sig om maten och var den kommer från samt vilket land som brukar servera rätten.

Att sträva efter en hållbarhet i köket i alla led är ett mål för hela förskolan.

 

Jag arbetar också i barngrupp som en del av min tjänst och tycker att det är en spännande utmaning att ta del av barnens dag och se deras lärande och utveckling.